MANDIĆ OSUDIO NAPAD NA AMFILOHIJA: Albanski fanatici brutalno krše slobodu veroispovesti

Autor: Tanjug

Svet

08.07.2018

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opoziciona Nova srpska demokratija, Andrije Mandića, najoštrije je osudila današnje onemogućavanje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da služi liturgiju na temeljima crkve svetog Jovana u Svaču, kod Ulcinja.

RepublikaFoto: youtube.com/ Radio Slobodna Evropa
Andrija Mandić

Mandić kaže da je gotovo neverovatno da danas, 2018. godine, u Ulcinju albanski fanatici brutalno krše slobodu veroispovesti.

- Ovo je prvi slučaj u Evropi da je jednom pravoslavnom episkopu zabranjeno da činodejstvuje i vrši hrišćansku službu na prostoru hrišćanskih svetinja koje ovde egzistiraju skoro dva milenijuma - kaže Mandić i dodaje da Crna Gora, koja je stvorena 2006. godine, ima svoje "državotvorce'' - koji su procenili da su glasanjem na referendumu raskrstili sa pravoslavnim hrišćanstvom u toj državi.

Ističući da su ovde na delu direktni rezultati diskriminacije koju država Crna Gora godinama sprovodi nad srpskim narodom, Mandić smatra da je vreme da se kaže "dosta" ovakvom ponašanju.

- Jer, niko nema pravo da nasledniku Vladike Danila, Svetog Petra Cetinjskog i Njegoša, pokušava da zabrani da slobodno vrši Božiju službu na prostoru Crne Gora, koja je kroz čitavu svoju istoriju prepoznata kao hrišćanska država - naveo je Mandić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading