CRNA GORA TVRDI DA NIJE IZDALA SRBIJU: Bošković pravda slanje oficira u Kfor!

Autor: Tanjug

Svet

07.07.2018

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka Crne Gore da pošalje dva oficira u misiju KFOR na Kosovu je ispravna i jedina moguća, izjavio je ministar odbrane Predrag Bošković i dodao da "Crna Gora nije izdala Srbiju, jer nije deo Srbije da bi mogla da je izda".

RepublikaFoto: Tanjug/S.MATIĆ
Predrag Bošković

On je to rekao u intervjuu za Radio Crne Gore i pri tome se pozvao na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da je KFOR najveći garant stabilnosti i bezbednosti srpske zajednice na Kosovu, prenosi RTCG.

- Ne vidim kako bi onda odluka Crne Gore mogla biti protiv toga ako je kompletna misija u cilju očuvanja srpske zajednice na Kosovu - rekao je Bošković.

Bošković je rekao i da je izjava ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina da odluka Crne Gore o slanju vojnika na Kosovo nije prijateljska, "emotivna i lična, pre nego utemeljena u stvarnosti i argumentima".

- Smatramo da treba aktivno da se uključimo u pitanje regionalne bezbednosti. Želimo da iznutra vidimo stanje bezbednosti na Kosovu. Zbog toga je ta naša odluka ispravna i jedina moguća. Shvatamo i frustriranost opozicije po tom pitanju - rekao je Bošković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading