Slovence i Hrvate zavadila FARMA DAGNJI?!

Autor: sputniknews.com

Svet

02.07.2018

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenački državni Inspektorat za životnu sredinu i prostorno planiranje istražuje slučaj hrvatske farme dagnji u Piranskom zalivu, koja se za poslednjih nešto više od godinu dana proširila preko slovenačko-hrvatske granice utvrđene međunarodnom arbitražom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

STA prenosi da je Inspektorat danas saopštio da je njihov inspektor 22. juna obišao to područje i utvrdio da je broj bova (za obeležavanje mesta gde se nalaze dagnje) uvećan na 90 komada. Navodi se da inspektorat nije pružio dodatne informacije o tekućoj istrazi.

U subotu je Slovenačka televizija javila da se farma dagnji povećala deset puta u obimu od aprila prošle godine, kada je postavljeno prvih osam bova.

- Farma dagnji je bez sumnje u slovenačkim vodama - navedeno je u televizijskom izveštaju.

U njemu je navedeno i da brod hrvatske policije prati radnike svaki put kada dolaze tu i da se policijski brod namerno postavio između novinarske ekipe i broda sa radnicima, pošto je TV ekipa pokušala da priča sa njima.

Brod slovenačke policije bio je u blizini dok je reportaža snimana i odmah je prišao čim se brod hrvatske policije približio slovenačkim novinarima.

Novinarka koje je izveštavala sa dva policijska broda u pozadini opisala je situaciju kao veoma napetu.

Slovenački policajci su joj kazali da su upozorili hrvatske policajce da se nalaze u slovenačkim vodama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading