TURISTI, PAŽNJA! Put ka crnogorskom primorju - NEPROHODAN!

Autor: srbijadanas.rs

Svet

02.07.2018

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najfrekventnijih magistralnih puteva ka crnogorskom primorju, deonica između Ribarevine i Mojkovca, od danas je u prekidu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Deonica između Ribarevine i Mojkovca, od danas u prekidu

Prekid će biti naredna dva dana od 9 do 14 časova, kada će saobraćaj biti u potpunosti obustavljen.

Putnici koji krenu ovim putem ka moru trebalo bi da znaju da odatle ne postoji alternativni pravac kojim bi mogli da zaobiđu tu deonicu i ukoliko upadnu u kolonu vozila moraće da čekaju dok put ne bude ponovo prohodan.

Iz Auto-moto saveza Crne Gore savetuju vozače da ako su planirali da u tom periodu idu ka crnogorskom primorju, kako ne bi bespotrebno čekali u koloni, treba na vreme da se upute ka drugim graničnim prelazima.

RepublikaFoto: youtube.com/milaneze81

Savetuje se odlazak na granični prelaz Jabuka, do kojeg se stiže preko Prijepolja. To je jedini način da se zaobiđe ova deonica magistralnog puta.

- Jedini alternativni put jeste da vozači kada dođu u Pljevlje skrenu ka graničnom prelazu Jabuka odakle mogu da idu preko mosta na Tari, pa na Mojkovac i tako da zaobiđu radove, ili da kad pređu ovaj granični prelaz nastave preko Žabljaka, ukoliko putuju ka Risnu ili Herceg Novom - kažu AMS Crne Gore.

Oni napominju da će radovi biti završeni 4. jula u 14 časova.

Put koji vodi ka crnogorskom primorju kroz Mojkovac, skoro svake godine je u redovnim ili vanrednim radovima i sanacijama, što turistima znatno otežava put ka krajnjoj destinaciji. Putari Crne Gore su u maju 2017. godine takođe radili ovu deonicu puta.

Prelaz Jabuka se preporučuje ako do crnogorskog primorja planirate putovanje preko Žabljaka. Na njemu po pravilu nema gužve, jer nema kamiona i autobusa.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama u Srbiji.

U Upravi granične policije Republike Srbije navode da zadržavanja za putnička vozila trenutno nisu duža od 30 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading