CRNOGORSKI PREMIJER MARKOVIĆ: Nećemo biti prihvatilište za migrante

Autor: Tanjug

Svet

27.06.2018

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U Crnoj Gori nema kampova za migrante i ta zemlja neće biti njihovo prihvatilište u ime Evropske unije", izjavio je danas crnogorski premijer Duško Marković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Duško Marković

Odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića tokom premijerskog sata, Marković je istakao da su stabilnost i bezbednost građana u prvom planu, te da je država sistematski sposobna da to obezbedi.

- Pažljivo pratimo debatu u okviru EU i kako se nositi sa uzrocima migratornog talasa. Iako nije istog obima kao 2015, Vlada radi na svim poljima kako bi bolje regulisali migracijske procese, naoručito u smislu kontrolisanog ulaska na teritoriju - rekao je on.

Marković je rekao da je, u slučaju masovnijeg dolaska migranta do Crne Gore planirana sanacija jedne granične karaule u kojoj bi se smestili, prenosi RTCG.

- To je jedan od instrumenata na odgovor mogućim migracijskim izazovima u budućnosti. Njegova brza realizacija doprineće jačanju zaštite osnovnih prava migranata i njihovom bezbednom i humanom prijemu - rekao je Marković.

On je dodao da će Crna Gora nastaviti da prati politiku i standarde EU, jer kao zemlja kandidat želi da doprinese konačnom rešenju tog složenog pitanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading