MAĐARSKI ŠEF DIPLOMATIJE: Glasamo za "Stop Soroš"

Autor: Tanjug

Svet

19.06.2018

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas da će u mađarskom parlamentu ove nedelje biti nastavljena procedura vezana za izglasavanje vladinog zakona poznatog kao "Stop Soroš".

RepublikaFoto: youtube.com/BBC HARDtalk
Peter Sirijato

Rojters prenosi da je Sijarto na konferenciji za medije u švedskoj prestonici Stokholmu kazao da će se na glasanja ići bez čekanja i razmatranja stanovišta pravnih stručnjaka iz Venecijanske komisije. 

Ovo telo Saveta Evrope, koje se bavi ljudskim pravima, najavilo je izricanje mišljenja o mađarskom zakonu za petak.


- Da, sutra će biti održana sednica (parlamenta) na kojoj će se glasati i naša poslanička grupa (vladajuće stranke Fides premijera Viktora Orbana) glasaće za ovaj predlog -  poručio je Sijarto.

Rojters ocenjuje da je ovaj zakon, koji ministru spoljnih poslova pruža ovlašćenje da zabrani nevladine organizacije koje podržavaju migracije i viđene su kao pretnja po nacionalnu bezbednost, deo kampanje nacionalističke vlade Mađarske protib Džordža Soroša, američkog milijardera mađarskog porekla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading