HAN: Makedonija u junu započinje pregovore o članstvu u EU

Autor: Tanjug, Republika

Svet

14.06.2018

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han izrazio je uverenje da će Savet EU već ovog meseca dati Makedoniji datum za početak pregovora o pristupanju.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Johanes Han

- Ne mogu ništa da garantujem 100 odsto. Ja sam uvek veoma pažljiv kada treba da nešto obećam, ali imam jako, jako dobar osećaj i obično mogu da verujem svojim osećajima - rekao je Han u intervjuu za makedonsku agenciju MIA.

Na konstataciju da je rešenje spora oko imena bila poslednja prepreka za početak pregovora o pristupanju EU, te pitanje da li Makedonija može da očekuje odluku Saveta EU za početak pregovora u junu, Han je rekao da očekuje da ukoliko sve bude potpisano i dogovoreno sada, to će uticati na zaključke Saveta i da očekuje da usledi preporuka za pregovore, da počnu pripreme za početak pregovora.

Upitan da li dogovor Skoplja i Atine doživljava delimično i kao lični uspeh, Han je rekao da "u politici ne možete da očekujete da će tokom vašeg perioda odgovornosti biti rešeni veliki sporovi, a ovo je definitivno veliki spor".

- Ako pogledam kakva je bila situacija 2015, i kakva je sada, tri godine kasnije, mnogo vremena je prošlo i promenilo se na bolje - ocenio je Han.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading