Pakleni predlog: SRBIMA IZ SRPSKE UZETI PASOŠE

Autor:

Svet

24.05.2018

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pedi Ešdaun, bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u Sarajevu, upozorio je Evropsku uniju da bi se ponovo mogla suočiti sa sukobima na Balkanu ukoliko izoluje BiH i predložio Briselu da, u slučaju da Srbija uđe u EU pre BiH, onemogući Srbima iz Republike Srpske da koriste pasoše Srbije sve dok i BiH ne pristupi EU.

Neprijatelj Srba: Pedi Ešdaun

Britanski mediji pišu da je Ešdaun izjavio da EU sklopljenih očiju ulazi u novi sukob ukoliko dozvoli da Srbija uđe u EU, te na taj način u potpunosti izoluje BiH. Pristupanje Srbije Evropskoj uniji moglo bi, prema Ešdaunu, da zaustavi reforme u BiH i na kraju BiH pretvori u konačni cilj država poput Turske i Rusije.

- Tada će svaki Srbin u BiH imati i drugi pasoš, pasoš Srbije, i moći će putovati po EU. U tom trenutku uopšte neće biti nikakvog interesa za buduće reforme u BiH - rekao je Ešdaun.

Kako kaže, to znači da će Bošnjaci biti jedini narod koji je izostavljen, izolovan i okružen neprijateljima, isto kao i 1992. godine.

- Predlažem da bilo koji Srbin u Srbiji, ako bi se pridružila EU, može doći u Evropu na osnovu njihovog pasoša, ali da svako ko ima srpski pasoš u BiH ne može doći u Evropu sve dok BiH ne postane članica EU - objasnio je Ešdaun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
licemer

24.05.2018 21:25

A sta je sa hrvatima i muslimanima koji masovno uzimaju hrvatsko ili slovenacko drzavljanstvo i pasose. A tek koliko siptara ima albanske pasose? Licemeri zapadni da mozete Srbe bi sterali u rudnik i zabetonirali da ni jedan od nas ne ostane ziv. Djavo vas bre odneo gde vas je i poneo!