SRAMOTA: Ustaša odgovoran za POKOLJ SRBA U MRKONJIĆU primljen u KUĆU SLAVNIH Ratne škole SAD!

Autor: Republika

Svet

23.05.2018

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević primljen je u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane.

Foto: wikimedia.org/Damir Krstičević
Damir Krstičević

Krstičević je prvi hrvatski oficir koji je primljen u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD i prvi hrvatski ministar odbrane, koji je dobio to priznanje, prenosi Hina.

- Ovo je veliko priznanje za mene, za hrvatsku vojsku i za celu hrvatsku državu - rekao je Krstičević, koji je školovanje u toj američkoj obrazovnoj instituciji završio 1998. godine.

Podsetimo, ime ministra obrane RH Damira Krstičevića pominje se zbog ratnog zločina koji je Hrvatska vojska počinila u Mrkonjić Gradu, gde je, za vreme akcije Južni potez, ubijeno više od 180 civila srpske nacionalnosti. U tom pokolju stradali su uglavnom starice i starci, koji nikome nisu predstavljali opasnost.

 
Mediji u "lijepoj njihovoj" u više navrata su pisali kako se protiv Krstičevića vodi i istraga zbog ratnog zločina.

Svečanost prijema Krstičevića u Kuću slavnih održana je u vojnoj bazi Karlaj (Carlisle) u Pensilvaniji, a američki vojni izaslanik Robert Meters rekao je da "ko želi da uđe u Kuću slavnih mora da se istakne svojim doprinosom u služenju svojoj državi, te da se zalaže za saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama, što je posebno vidljivo u radu ministra Krstičevića".

U prostorijama Ratne škole izložene su fotografije i osnovni podaci o ministru Krstičeviću i ostalim polaznicima koji su dobili priznanje američke kopnene vojske.

Ratna škola kopnene vojske SAD je najviša obrazovna institucija Kopnene vojske SAD i osnovana je 1901. godine, navodi Hina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading