PORODILJA SE VRATILA KUĆI SA TUĐOM BEBOM: Neviđen skandal u Crnoj Gori

Autor: Tanjug

Svet

16.05.2018

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore desila se nečuvena situacija pošto je sa majkom otpuštena tuđa beba, javila je RTCG.

RepublikaFoto: youtube.com/Virealno
Foto: Ilustracija

Iz Kliničkog centra je saopšteno da će ubuduće prilikom otpusta pored majke prisustvovati još tri osobe sa klinike - jedan neonatolog i dve medicinske sestre.

Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili porodilište, porodilja i njen suprug nisu ni slutili da dete nije njihovo, a prvi je posumnjao otac koji je primetio da je beba mnogo sitnija. Kada su stigli kući majka je odvila novorođenu devojčicu i videla da im broj narukvice nije isti.

Vratili su se u porodilište, gde ih je u boksu čekalo njihovo dete.

U Kliničkom centru potvrdili su da se desila zamena beba.

- Prilikom otpusta medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otpustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen - saopšteno je iz Kliničkog centra.

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo o događaju je odmah izvestio upravu Kliničkog centra, a protiv odgovorne sestre pokrenut je disciplinski postupak, radi promene radnog mesta i suspenzije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading