HRVATI PODIGLI JOŠ JEDAN SPOMENIK USTAŠKOM KARDINALU: Rugaju se srpskim žrtvama i heroini

Autor:

Svet

09.05.2018

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon Osijeka, i u Sisku je otkriven spomenik Alojziju Stepincu, Pavelićevom kardinalu odgovornom za ubistva Srba, Jevreja i Roma u hrvatskim logorima smrti. Sisački biskup Vlado Košić, poznat po veličanju ustaštva, i monsinjor Juraj Batelja pokušali su da izjednače zasluge Stepinca i heroine Dijane Budisavljević, koja je iz hrvatskih logora smrti izbavila oko 15.000 srpske dece.

RepublikaFoto: youtube.com/Laudato TV
Spomenik Alojziju Stepincu u Sisku

Batelja je rekao da logori u Sisku i Jastebarskom nisu bili logori, već prihvatilišta, "ustanove" NDH u kojima su ustaše organizovale boravak dece.

On je otišao korak dalje i rekao da je u spasavanju dece iz hrvatskih logora "presudna bila uloga Stepinca". Posebno skandalozna izjava bila je ona u kojoj je predložio da se u Beogradu uz spomenik Dijani Budisavljević podigne i Stepincu.

- Pozdravljam inicijativu da se u Beogradu podigne spomenik Dijani Budisavljević, ali bi uz nju trebalo da bude i Stepinčev spomenik jer bez nadbiskupa ne bi mogla učiniti ništa - rekao je Batelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
idolopoklonici

09.05.2018 19:41

Ne pravi sebi lika nit idola. Oni su poput jevreja koji se odmetnuse od Mojseja i napravise zlatno tele samo sto ovaj spomenik vise lici kao da je podignut nekom pedofilu koji je zbog pedofilije razapet. Majko sveta i Bogorodice Djevo, spasi nas od ove jeresi. Eto klao je nejac, bacao u pec sad mu podigose i kameni kip, pa da ih Bog sve skameni tako zle, bezdusne i licemerne. EU - eto jeli vam sad jasno koje vrednosti brani EU i vi pravoslavni narode hocete u tu tvorevinu tu Sodomu i Gomoru. Rusenjem Berlinskog zida zlo vaskrsnu jos gore i jace nego 1941.