Novinarka "Vijesti" ranjena na istom mestu gde je PRETUČENA PRE ŠEST GODINA!

Autor: Republika

Svet

09.05.2018

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinarka "Vijesti" Olivera Lakić ranjena je u utorak uveče ispred svog stana na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

RepublikaFoto: twitter.com/7cafemontenegro
Policija traga za napadačima na novinarku/Foto: Ilustracija

Lakićeva je ranjena u nogu, zadobila je prostrelnu ranu desne potkolenice i nalazi se van životne opasnosti, objavljeno je na sajtu Vijesti.

Glavni i odgovorni urednik "Vijesti", Mihailo Jovović je kazao da je Lakić rekla da joj je jedan muškarac prišao kada je prilazila ulazu zgrade u kojoj živi i pucao u nogu, a da je videla još dva muškarca kako beže.

Lakić se nalazi u Kliničkom centru Crne Gore, ispred kojeg se okupio veliki broj kolega iz svih redakcija. Dežurni doktor Aleksandar Vulić je potvrdio da Lakić nije životno ugrožena i kazao da će ona biti zadržana u Centru za vaskularnu hirurgiju.

Prema informacijama iz policije napadač je pojegao kroz portun, a u žbunu udaljenom par metara, inspektori su pronašli ručnu lampu.

Ispred Kliničkog centra Crne Gore je došao i vrhovni državni tužilac Ivica Stanković koji je rekao da će Tužilaštvo u koordinaciji sa Upravom policije, učiniti sve da se otkriju napadači na Lakićevu.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Vesko Damjanović osudio je napad na Oliveru Lakić i poručio da će učiniti sve da se otkrije izvršilac napada na Lakić kao i da je istraga u toku.

Ranjena novinarka je i poslednjih meseci, kao i ranije, između ostalog, pisala o švercu cigareta. Ona je i početkom 2011. godine istraživala da li se u fabrici "Tara" u Mojkovcu i njenom skladištu u Donjoj Gorici proizvode, skladište i odatle krijumčare lažni brendovi cigareta.

U njenim tekstovima pisalo je da su sa tim nezakonitim poslom bili povezani službenici policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Od februara 2011. meta je uznemiravanja i pretnji, a u martu 2012. godine pretučena je na istom mestu na kom je sinoć ranjena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading