UŽAS! Kojiću prete zbog HAPŠENJA DUDAKOVIĆA!

Autor: Tanjug

Svet

04.05.2018

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić dobio je preteće i uvredljivo pismo u kojem mu se poručuje da će Srbi uskoro biti svedoci nastajanja "Republike Bosne" bez entiteta i da u BiH nema ništa srpsko.

RepublikaFoto: youtube.com/RTRS vijesti
Milorad Kojić

Mejl sa porukom "Dudaković heroj" potpisao je izvesni Tuzlak Senad Kunosić, koji kaže da se "8.000 Kojićevih dokaza protiv časnog i viteškog generala Atifa Dudakovića i ostalih 12 bosanskih vitezova preko vikenda istopilo kao mehur od sapunice".

Poruka je i da će Srpska "otići na smetlište istorije".

Kojić je tim povodom rekao da ga ove pretnje, uvrede i neistine neće ućutkati.

- Radimo svoj posao redovno, a razne frustracije iz FBiH potvrđuju njihovu želju da nestane srpski narod sa ovih prostora. Ovo ne doživljavam kao ličnu pretnju, već kao pretnju srpskom narodu - rekao je Kojić, koji je i ranije dobijao lične pretnje, prenele su banjalučke Nezavisne novine pozivajući se na Srnu.

On je rekao u vezi s pismom da određene politike iz FBiH uporno pokušavaju da negiraju svaki bošnjački zločin nad Srbima.

- Upućuju dopise zvaničnim institucijama u kojima nas optužuju da je Srpska genocidna tvorevina, da će ona ubrzo nestati i da će biti unitarna BiH - rekao je Kojić.

RepublikaFoto: youtube.com/ Bosnian Kingdom
Atif Dudaković

On je u kontekstu najnovijeg hapšenja i puštanja na slobodu Dudakovića i saučesnika za zločine u Krajini istakao da je reč o histeriji i pritiscima iz FBiH, gde se osporava sve što se dokaže, dokumentuje i uđe u proces pred pravosuđem BiH.

- To je nedopustivo jer širenje takve rasne, nacionalne i verske mržnje ne donosi nikome dobro u BiH, već vodi u njen sunovrat - rekao je Kojić.

On je kazao da će o sadržaju ovog pisma upoznati nadležne organe.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su 27. aprila nekadašnjeg komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića i još 12 osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine.

Uhapšenima je na teret stavljen zločin protiv čovečnosti, a Dudakoviću i ratni zločin nad civilima. Period za koji se sumnjiče odnosi se na 1994. i 1995. godinu.

Sud BiH je, međutim, odlučio da ih pusti na slobodu, uz određene mere zabrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading