GRČKA BESNA NA EVROPSKOG KOMESARA: Han podriva pregovore sa Makedonijom

Autor: b92.net, Republika

Svet

24.04.2018

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke ocenilo je kao "nesrećnu" izjavu komesara EU Johanesa Hana da u narednih 15 dana može da se reši spor Skoplja i Atine oko naziva Makedonije.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
U sve se meša: Johanes Han

Grčko ministarstvo spoljnih poslova je u saopštenju pozvalo Hana da "prestane da daje pogrešnu sliku pregovora" koje, kako sve ukazuje, "ne razume".

- Najmanje što može da učini je da prestane da ih podriva - saopštilo je grčko ministarstvo. 

Grčki mediji podsećaju da je Han rekao da je "optimista da će biti rešenja u naredne dve nedelje.

- Bar rešenja koje otvara put za početak pregovora (EU) s Makedonijom. Mislim da se svi slažu da bi to bilo korisno za tu zemlju, za društvo i za ceo region Zapadnog Balkana - rekao je Han. 

U Atini se prenosi da je premijer Makedonije Zoran Zaev rekao da je Hanova procena "preterana" i da smatra da nije moguće postizanje sporazuma s Grčkom za samo dve nedelje. 

Nova, treća ovogodišnja runda makedonsko-grčkih pregovora o rešavanju međusobnog spora oko prava Makedonije na taj naziv, biće sutra u Beču, uz posredovanje UN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading