(VIDEO) JEDNOM USTAŠE, UVEK USTAŠE: "Za dom spremni" u Splitu!

Autor:

Svet

10.04.2018

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više desetina pripadnika bivše paravojne jedinice Hrvatske odbrambene snage obučenih u Splitu uzvikivalo je ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Foto: youtube.com/Index.hr Portal
Evropska Unija ih je zbog ovakvih propusta već opominjala

Oni su se okupili da bi obeležili 27. godišnjicu od osnivanje IX. bojne Rafael vitez Boban koja je osnovana na dan osnivanja Nezavisne Države Hrvatske, prenosi portal Indeks.

Na skupu se, prema izveštajima splitskih medija, okupilo i više desetina građana "Ovo je rođendan HOS-ovaca. Drago mi je što štujete ovo", rekao je ratni zapovednik te jedinice je Marko Skejo, u javnosti poznat po svojim "hitler brčićima". 

Oni su se postrojili ispred spomenika poginulim pripadnicima HOS-a u naselju Splitu 3, a nosili su i zastavu HOS na kojoj piše "Jasenovac - Za dom spremni". Nekoliko puta su uzviknuli "Za dom spremni".

Indeks navodi da su se bivši HOS-ovci i prošle godine na isti dan okupili u Splitu, a i tada su uzvikivali ustaški pozdrav zbog čega je policija najavila istragu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading