MILAČIĆ: Srbi i Crnogorci isti narod, poštujem nezavisnost

Autor: Tanjug

Svet

04.04.2018

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednički kandidat opozicione crnogorske Prave Crne Gore Marko Milačić, izjavio je da poštuje granice nezavisne Crne Gore i referendum o nezavisnosti iz 2006. godine, kojim je Crna Gora posle 88 godina obnovila svoju državnost.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Marš HD Valjevo
Marko Milačić

- Poštujem granice iz 2006. godine, ako hoćete, mi i treba da izgradimo pravu suverenističku Crnu Goru, državu utemeljenu na pravim i istinskim vrednostima - poručio je Milačić, gostujući u emisiji "Klub A" na TV Atlas.

On je istakao da to nikako ne znači konfrontaciju sa Srbima i sa Srbijom, već upravo, sasvim suprotno.

- Državotvornost ne negira najbolje odnose sa Srbima, isto tako, ne negira srpski etnički identitet, kome i ja pripadam - rekao je Milačić.

U svoje prioritete ubraja građenje najbližih mogućih odnosa sa "bratskom Srbijom i Rusijom".

Srbi i Crnogorci su, po Milačićevim rečima, jedan isti narod.

- Narod u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj je jedan narod, narod koji govori istim, srpskim jezikom, narod koji ima svoje različitosti i posebnosti - kazao je Milačić.

Sebe, kako kaže, smatra odgovornim političarem koji ima jasan stav o svim velikim temama i pitanjima koja, možda, dele narod u Crnoj Gori.


- Evo na primer, pitanje NATO članstva je jedno od tih pitanja, kao i pitanje priznanja nezavisnog Kosova. Crna Gora je, to je sad svima jasno, nasilno uvučena i ugurana u NATO pakt, bez odluke njenih građana na referendumu - naveo je Milačić i zapitao:

- Kako će budući predsednik reagovati na mogućnost da predsednik "lažne države Kosovo" dođe u Podgoricu - upitao je on.

To su, tvrdi Milačić, suštinska pitanja, i nije dobro da drugi opozicioni kandidati te teme "guraju pod tepih".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading