Ko je Marko Jovanović, glavni osumnjičeni za ubistvo Šakovića u Podgorici?!

Autor: pink.me

Svet

03.04.2018

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Jovanović (34) glavni je osumnjičeni za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića. Jovanović je, prema pisanju medija, od ranije poznati policiji i označen je kao pripadnik kriminalnih klanova. Kako pišu mediji, reč je o čoveku bliskom kriminalnoj grupi Baranina Alana Kožara. Policija za Jovanovićem intenzivno traga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tada je u Uli­ci kra­lja Ni­ko­le is­pred ugo­sti­telj­skog objek­ta "Glav­ni štab” došlo do verbalnog sukoba iz­me­đu dve osobe.

Na li­ce me­sta je od­mah upu­će­na pa­tro­la policije, ko­ja je ta­mo pri­mi­je­ti­la tri osobe. Slu­žbe­ni­ci CB Pod­go­ri­ca ta­mo su za­te­kli Dra­že­na Čo­gu­ri­ća i Lu­ku Bo­ka­na iz Pod­go­ri­ce, dok se Mar­ko Jo­va­no­vić ko­ji je bio sa nji­ma, čim je pri­me­ti­lo po­li­cij­sku pa­tro­lu dao u beskstvo. Slu­žbe­ni­ci po­li­ci­je su ga su­sti­gli i pri­li­kom pre­gle­da ovog li­ca pro­na­đe­na su i od­u­ze­ta dva pi­što­lja – "mag­num 357” ko­ji je u do­bo­šu imao šest me­ta­ka i start­ni pi­štolj "ekol spe­ci­jal 99” ka­li­bra 9 mm sa 4 met­ka u okvi­ru.

Alan Ko­žar je pri­je pet go­di­na iza­šao iz pri­tvo­ra, ka­da mu je is­te­kla za­tvor­ska ka­zna u tra­ja­nju od šest go­di­na i de­set mje­se­ci. Ko­žar je bio osu­đen zbog pod­me­ta­nja tri eks­plo­zi­je na gra­di­li­šte ho­te­la Splen­did u Be­či­ći­ma, kao i za po­ku­šaj iz­nu­de od bi­zni­sme­na Žar­ka Ra­du­lo­vi­ća, su­vla­sni­ka tog ho­te­la.

Podsetimo, ranije danas uhapšeni su Podgoričani Predrag i Janko Vukadinović, zbog sumnje da su povezani sa dvostrukim ubistvom.

Podsetimo, ubistvo Šakovića i Jovanovića dogodilo se naočigled brojnih građana u subotu u podne. Dok se ubica približavao lokalu "Forum", koji je, prema rečima očevidaca, bio visok, obučen u tamno, sa silikonskom maskom na licu i kačketom na glavi, Šaković je to primetio i pre prvog ispaljenog metka skočio sa stolice i prevrnuo sto kako bi zaštitio suprugu i kumove sa kojima je bio u društvu.

Ali, ni to nije omelo ubicu u naumu i on je ispalio nekoliko metaka prema Šakoviću. Hici su promašili Šakovića i pogodili Jovanovića, koji je sedeo za susednim stolom.

Nastao je opšti metež, gosti lokala i ljudi koji su se našli u blizini počeli su da beže. Šaković je iskoristio nastali haos i trčeći preko ulice pobegao u unutrašnje dvorište tržnog centra “Ražnatović”.

Ubica je krenuo za njim. Prema rečima očevidaca, ispalio je dva hica u Šakovića. Šaković i Jovanović su odmah prebačeni u Klinički centar Crne Gore. U 13 sati i 30 minuta saopšteno je da je Jovanović podlegao povredama, a sat kasnije bitku za život izgubio je i Šaković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading