NE DA DODIK DA NATO VEŽBA NA MANJAČI!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

03.04.2018

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik RS Milorad Dodik poručio je danas da vojne vežbe sa NATO na Manjači neće biti, jer se građani Srpske protive toj vežbi, a i ne veruju NATO-u.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Milorad Dodik ne gaju simpatije prema NATO alijansi

Dodik je, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, objasnio da se pojavila informacija da će u vežbi učestvovati avioni koji koriste municije sa osiromašenim uranijumom, protiv čega se digao narod. 

- Mi u RS i Srbiji odlično znamo šta je osiromašeni uranijom, jer su ga koristili protiv nas. Naša javnost se suprostavila korišćenju osiromašenog uranijuma, a mi vlast u RS, kao i ja kao predsednik - dodao je on. 

Dodik je preneo da su posle rekli da neće koristiti osiromašeni uranijom, ali da NATO-u građani RS ne mogu verovati. 


- Ne možemo da verujemo obećanjima da neće koristiti osiromašeni uranijum, jer svi znamo da kada slete borbeni avioni NATO na neku teritoriju lokalne vlasti nemaju mogućnost kontrole. Neka vežbaju na nekom drugom mestu. Zašto kod nas. Mi nemamo poverenja u NATO jer nas je bombardovao - naglasio je on dodajući da RS želi da sarađuje sa NATO samo na transparentan način. 

 Dodik: Ne bi bio prvi put da nas Amerikanci prevare


On je naglasio da RS neće dozvoliti integraciju BiH u bilo koje vojne saveze u kojima nije Srbija. 

Podsetio je da je protivno odlukama Narodne skupštine RS pridruživanje BiH u NATO, i zahteva da se odluke Banjaluke poštuju. 

Istovremeno ukazuje da nema ništa protiv saradnje sa NATO kroz program partnerstva. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading