(FOTO) KOMŠIJE U SNEGU DO GUŠE

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.03.2018

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prolećna snežna mećava, uz orkanske udare vetra, pogodila je gotovo sve zemlje regiona. Na putevima je pravi haos, manja mesta su odsečena od sveta, a izuzetno niske temperature dodatno otežavaju situaciju.

RepublikaFoto: Tanjug/HINA/D. CERIĆ
Foto: Ilustracija

BOSNA I HERCEGOVINA

Sneg i led jutros su okovali veći deo Bosne i Hercegovine, posebno Sarajevo, gde je izazvao potpuni saobraćajni kolaps.

Zbog snežnih padavina, potpuno je obustavljen saobraćaj na putnim pravcima Livno-Šuica-Kupres i Glamoč-Mliništa, dok je na području celog kantona zabranjen saobraćaj za teretna motorna vozila.

Na širem području Livna, Tomislavgrada, Kupresa, Glamoča i Grahova duva jak vetar koji stvara snežne nanose.

Upozorava se i na mestimičnu poledicu, posebno na deonicama u višim predelima, na mostovima i prilazima tunelima. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

CRNA GORA

Prvi prolećni dani na Cetinju više podsećaju na zimu. U gradu je oko pet centimetara snega.

Snežno nevreme koje je zahvatilo sever Crne Gore, stvorilo je manje, uglavnom saobraćajne teškoće u rožajskoj opštini.

Martovski sneg, koji je došao nakon perioda lepog vremena, zabrinuo je tamošnje stočare naročito one kojima su zalihe stočne hrane pri kraju.

Na Durmitoru prolećni sneg i mećava zavejali su lokalne puteve. Prilazni putevi Žabljaku su prohodni, a snabdevanje strujom je redovno.

Prema informacijama iz Odeljenja bezbednosti, magistralni i regionalni putevi se redovno čiste i za sada se saobraća bez ozbiljnijih teškoća uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Visina snežnog pokrivača na Durmitoru je 70 centimetara, pa do metra u višim predelima.

I Makedonija je pod snegom, pa je saobraćaj za kamione za sada zabranjen na svim putevima.

HRVATSKA

Snega ima na primorju, a pravi haos je izazvao i na ostrvima.

Snežna mećava, orkanski udari vetra, prevrnuti kamioni, duge kolone vozila, slika je gotovo u čitavoj Dalmaciji, gde na svim putevima važe zimske mere.

U više gradova u Dalmaciju ovaj sneg je napravio pometnju u saobraćaju, pa su se na drumovima stvarale kilometarske kolone vozila.

Najpre je sneg sinoć počeo da pada u dolini Neretve i vrgoračkom kraju, a zatim se proširio i na imotsko područje, Makarsku rivijeru, Omiš i Split.

Sneg danas pada i u Braču i Korčuli. Zimski su uslovi na Pelješcu, gde vlada pravi saobraćajni haos. Split je po treći put ove zime pod snegom, a tempertura je i tamo pala na nulu.

Osim snega, probleme donosi i jaka bura koja mestimično duva i dostiže brzinu veću od 100 kilometara na čas.

Dubrovački most je zatvoren za sav saobraćaj zbog orkanske bure, koja koja u okolini Senja dostiže udare od čak 170 kilometara na sat, javlja lokalni portal Dalmacija danas.

Kasno sinoć su zbog snežne mećave u Gračacu ostali zarobljeni putnici koji su autobusom putovali iz Zagreba prema Zadru.

Antena Zadar je prenela da nisu mogli dalje da putuju pa su noć proveli u manastiru Gračac. Snega ima i u Konavlima.

Na većini graničnih prelaza, međutim, nema informacija o dužim čekanjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading