ŠIPTARSKI LOBISTA ZAEV BESAN: Ivanov je kukavica!

Autor:

Svet

16.03.2018

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonski premijer Zoran Zaev, poznat po tome što od trenutka kada je sastavljao vladu prošle godine aktivno radi na ispunjavanju albanskih zahteva diktiranih iz Tirane, pobesneo je na predsednika Đorđa Ivanova jer je on odbio da potpiše sporni zakon o jeziku.

RepublikaFoto: Tanjug
Gubi konce: Zoran Zaev

Reč je o aktu kojim bi se albanski po svim kriterijumima u zemlji naših južnih suseda izjednačio sa makedonskim i postao drugi zvanični jezik, što je Ivanov okarakterisao kao izdaju. Zaev mu je, međutim, na to uzvratio da je kukavica.

- Žalosno je da je predsednik odlučio da ne poštuje Ustav time što je rekao po drugi put da neće potpisati zakon. To nije dobro, to je kršenje Ustava i institucije nemaju pravo da dozvole da se to dogodi. Ovaj zakon daje pravo građanima iz manjinskih zajednica - istakao je Zaev govoreći o situaciji u zemlji koja opet preti da uzdrma stabilnost Makedonije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading