ŠIPTARSKI LOBISTA optužio Moskvu da želi SUKOB NA BALKANU!

Autor: informer.rs

Svet

14.03.2018

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki stručnjak za Balkan, poznati albanski lobista Danijel Server poručio je da Rusija nije odustala od ambicije da unese konfuziju, pa čak dovede i do sukoba na Balkanu!

RepublikaFoto: youtube.com/ Dejan Lucic
Danijel Server

Server je u intervjuu za podgoričku 'Pobjedu' ocenio da Moskva nikada neće odustati, pre svega, od Crne Gore, ali i čitavog regiona.

- Ruski marifetluci su ponekad vrlo efikasni. Moskva je dala Podgorici i mnogim drugim glavnim gradovima regiona dobre razloge da budu privrženiji NATO paktu, a ne Rusiji, koja je uostalom regionalna sila kojoj opada moć... Rusija regionu može da ponudi samo destabilizaciju, tako da će nastaviti da destabilizuje Crnu Goru. Članstvo ove države u Alijansi je u tome neće zaustaviti. Uostalom, zašto bi stali, Balkan je za njih strateški važno područje. Moskva nije odustala od ambicije da unese konfuziju, pa čak i sukobe na Balkanu... - ocenio je Server, očigledno prenoseći poruku da SAD i te kako strepe od ruskog uticaja u Srbiji i okolini.


Server, inače profesor na američkom univerzitetu "Džon Hopkins", kritikovao je i premijera lažne države Kosovo Ramuša Haradinaja, opisujući ga kao čoveka s previše potrebe za trivijalnošću, a premalo hrabrosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading