UJEDINILA SE OPOZICIJA U CG: Bojanić kandidat za predsednika

Autor: Tanjug

Svet

09.03.2018

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina crogorske opozicije se, ipak, ujedinila oko zajedničkog kandidata, Mladena Bojianić, na predstojećim predsedničkim izborima, koji će u Crnoj Gori biti održani 15. aprila.

RepublikaFoto: youtube.com/otpornik
On će Milu na crtu: Mladen Bojanić

Predsedništvo DF-a prihvatilo je da Bojanić bude predsednički kandidat većinskog dela opozicije - URA-e, Demokrastke Crne Gore i Socijalističke narodne partije, preneo je portal CdM.

Lider Nove i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić najavio je da će se sasti sa Bojanićem i razgovarati o predsedničkoj trci.

- Opozicija u Crnoj Gori se ujedinila. Poštovani građani imaćete jednog kandidata iza kojeg ćemo svi stati i imaćemo budićeg predsednika Crne Gore - poručio je Mandić.


CdM podseća da je prema informacijama tog portala Bojanić frontu bio prihvatljiv "na prvu".

- To je čovek koji je dokazao opoziciono delovanje. Ima politički rejting i mislimo da je dobro rešenje. Mislimo da ćemo do kraja dana postići dogovor kada je Bojanić u pitanju - rečeno je ranije danas iz CdM.

U građanskoj opoziciji su kazali da su se nadali pozitivnom odgovoru kako bi što pre počeli kampanju.

Smatraju da je ovo prilika da se dogovore i da uđu u predsedničku trku i tako poraze kandidata vladajuće DPS na izborima.

Inače, Mladen Bojanić je bio nezavisni poslanik u parlamentu Crne Gore.

- On je prepoznat kao iz oblasti ekonomije i kao politički aktivan građanin koji želi da doprinese demokratskim promenama u zemlji, istovremeno kritički promišljajući postupke političkih organizacija u čijem je radu do sada uzimao učešće i zalažući se za veće i transparentnije uključivanje građana u procese donošenja važnih odluka - navodi se u otvorenom pismu grupe "Građanski".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading