MILO: Ako izgubim izbore, Srbija će nam uzeti Berane

Autor: M. SAMOJLOVIĆ

Svet

08.03.2018

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši, a možda i budući predsednik Crne Gore Milo Đukanović tvrdi da će Berane, grad na severu Crne Gore, biti pripojen Srbiji ako on ne pobedi na predstojećim predsedničkim izborima. Ova izjava temelji se na činjenici da je njegov DPS na nedavnim lokalnim izborima u tom gradu iznenađujuće poražen od prosrpske opozicije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

- Samo moja pobeda na izborima može vratiti Berane u Crnu Goru - poručio je Đukanović.

Na njegovu izjavu nadovezale su se njegove pristalice, koje je poraz na izborima u Beranama očigledno teško pogodio. Tako je na društvenim mrežama upućena prava salva uvreda na račun žitelja ovog grada, koje su nazvali četnicima i plaćenicima, sa porukama da idu u Srbiju ako im je tako bolje.

Komentarišući izjavu Đukanovića i ponašanje njegovih pristalica, jedan od lidera crnogorske opozicije i osvedočeni protivnik Mila Đukanovića Andrija Mandić rekao je da građani ne treba da brinu za Berane ni za Crnu Goru.

- Opozicioni Demokratski front zasluženo je pobedio u borbi protiv crnogorskih separatista. Na predstojećim izborima treba sve da se reši i da narod progovori - rekao je Mandić za Srpski telegraf.

Mandić: Uskoro će svoje reći i Podgorica i Nikšić, promena vlasti u Crnoj Gori je nezaustavljiv proces

On je poručio i da je optimista po pitanju promene vlasti u Crnoj Gori.

- Sutra će svoje reći i Podgorica i Nikšić, a primorje je već reklo svoje i tamo opozicija vodi - naveo je Mandić, uz ocenu da je smena aktuelne vlasti u Crnoj Gori nezaustavljiv proces.

Izbori u opštini Berane ponovljeni su u nedelju 4. marta na pet biračkih mesta, ali su rezultati ostali nepromenjeni. Koalicija Zdravo Berane, koju čine Demokratski front i Socijalistička narodna partija, zadržala je osvojenih 18 mandata, dok će DPS Mila Đukanovića imati 17 mandata.

Da podsetimo, na referendumu o odvajanju Crne Gore od Srbije, koji je održan 2006. godine, Beranci su se većinom izjasnili za ostanak u zajedničkoj državi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading