HRVATI POLUDELI: Gola Beograđanka pozirala u crkvi u Dubrovniku

Autor: Dubrovackidnevnik, Republika

Svet

08.03.2018

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa nemačke akademije za film i televiziju "Deutche Film und Fernsehakademie Berlin", snimala je proteklih dana u Dubrovniku studentski dokumentarni film "The Colour Nude". To ne bi bilo ništa čudno da fotomodel, beogradska spisateljica Vesna Knežević Ćosić nije bila gola, a deo ovih erotskih fotografija snimljen u dubrovačkim crkvama

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Snimateljska ekipa neovlašćeno je ušla i u otvorenim dubrovačkim crkvama obavila snimanje, od čega je deo javnosti podeljen na društvenim mrežama, pa je to podignulo na noge mnoge Dubrovčane koji su oštro reagovali na ovakvo nepoštovanje svetih objekata u gradu.

Reagovao je i biskup Mate Uzinić koji je najavio i pravne posledice za one koji su uzurpirali ova mesta.

- Duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimerenih fotografija pod izgovorom umetnosti, na šta ćemo morati medijski i pravno da reagujemo.

Moleći Gospodina za nas koji smo ovim povređeni, sa raspetim Isusom želim da se molim i za one koji su to uzrokovali govoreći: "Oče, oprosti im, ne znaju šta čine!" napisao je dubrovački biskup Mate Uzinić na svom Fejsbuk profilu.

Za projekat je u Dubrovniku angažovan fotograf Stijepo Brbora koji je pojasnio svoju ulogu u ovom slučaju. Podvlači da on nije niti organizator niti idejni tvorac spornog snimanja niti fotografija i da je za sve bio angažovan isključivo kao fotograf, statista filma.

- Organizator je Filmska akademija iz Berlina koji snimaju eksperimentalni dokumentarni film o starijoj ženi koja se oslobađa, koja je buntovna i subverzivna, mada je takva subverzivnost tipična za mlađu populaciju. Rekli su mi da imaju sve dozvole, domaće producente iz Zagreba, a mene su angažovali samo kao fotografa i svi su materijali njihovi.

Reč je o maloj ekipi žena, ali ne znam da li su imali dozvolu i za crkvu, ali bilo je tu usmenih dogovora - kaže Brbora, dodajući kako je ekipa vrlo organizovana, pa su tako nabavili i dozvolu za snimanje na gradskim zidinama koju nisu imali.

Nije znao reći ko je pribavljao dozvole za snimanje u Dubrovniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading