IZA VOJNOG KAMPA "ASKER" STOJI ZLOČINA ORIĆ!

Autor: Tanjug

Svet

07.02.2018

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza udruženja "Asker" koje je u žizu javnosti došlo zbog obuke dečaka veštinama nalik vojničkim, stoje Naser Orić i Berin Balijagić, piše "Blic".

RepublikaFoto: Tanjug/E. BURLOVIĆ
Zločinac: Naser Orić

Prema saznanjima lista, Udruženje "Asker" registrovano je u Sarajevu krajem 2015. godine. Međutim, istoimeno udruženje registrovano je kao Udruženje borilačkih veština "Asker akademija" 22. oktobra 2014. godine u opštini Novo Sarajevo.

U registru udruzenja koje vodi nadležno ministarstvo Kantona Sarajevo za "Asker akademiju" upisani su Berin Belijagić kao predsednik Skupštine, Naser Orić kao predsenik Upravnog odbora i Armin Baltić kao generalni sekretar kluba, navodi "Blic" dodajući da je Balijagić dugogodišnji Orićev poznanik.

Na Internetu se pojavio video snimak na kojem udruženje za razvoj pozitivnih i fizičkih osobina "Asker" obučava dečake u kampu u Federaciji BiH, a kao predavaci se pojavljuju osobe čiji izgled je karakterističan za pripadnike salafijskog pokreta.

Na snimku se vidi kako vehabije daju dečacima pouke iz islama, a na otvorenom prostoru im drže vezbe identicne vojnickim. Takođe dečake pitaju "Ko smo mi", a oni odgovaraju "askeri" sto na turskom znaci vojnici.


Orić je bio ratni komandant bošnjačkih snaga u Srebrenici, a nedavno je pred sudom BIH prvostepeno oslobođen optuzbi za ratne zlocine nad Srbima.

Balijagić je za "Blic" rekao da njegova akademija nema veze sa udruzenjem "Asker" i da nema nikakvih aktivnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading