(VIDEO) HRVATSKA: Tradicionalno novogodišnje kupanje PRETVORILO SE U TRAGEDIJU!

Autor:

Svet

02.01.2018

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na tradicionalnom novogodišnjem kupanju na riječkim Pećinama dve osobe su izgubile život. Do tragedije je, prema nezvaničnim informacijama, došlo zbog jakog vetra.

RepublikaFoto: youtube.com/ Novi list
Reanimacijom mu spasili život!

Očevici ovog tragičnog događaja kažu da u prvi mah nisu shvatili da se ljudi dave.

Oni kažu da se prvih nekoliko minuta nakon što su kupači ušli u vodu činilo sve uredu. Ali iz mora su se uskoro čuli povici.

U početku se nije moglo razaznati da li se radi o pozivu upomoć. Jedan muškarac izvučen je na obalu, a ostali plivači su odmah započeli reanimaciju i tako mu spasili život.

- Kad je prvi počeo da zapomaže, ja sam mislio da se šali. Međutim, dobro sam upoznat kakvo je more. To je jedan ključali kotao u kome vi ne možete normalno da dišete, naročito stariji ljudi. Kad vas prvi put zagrcne, a stalno vam ulazi more u usta, vi ostajete bez daha - priča Petar Pavlić, jedan od svedoka, prenosi Index.

Spasavanje je bilo dramatično i za 11 vatrogasaca, dvojica su povređena.

- Obukao sam ronilačko odelo, skočio sam u more. Dobro se nisu vatrogasci utopili koliko ih je bacalo. I ja sam bio ugrožen, bili su i vatrogasci koji su pomagali, jer stvarno nisu imali za šta da se uhvate. Taj vetar je samo udarao - rekao je Dino Škamo, vođa smene JVP Vežica. Obdukcijom će se utvrditi je li uzrok smrti dvojice muškaraca utapanje ili prestanak rada srca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading