ČESTITKA LINTE: Poboljšati položaj Srba u regionu!

Autor: Tanjug

Svet

31.12.2017

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta čestitao Novu 2018. godinu svim građanima Srbije i Srbima koji žive na području bivše Jugoslavije i svetu uz očekivanje da će u narednoj godini Srbija i Srpska biti politički snažnije i ekonomski jače a položaj Srba u regionu poboljšan.

RepublikaFoto: youtube.com/ Dobro jutro - Sarapa i Dea
Čestitao Novu godinu

On se, kako je saopštio, "nada da će biti pokrenuto i sprovođenje Aneksa G Bečkog sporazuma o sukcesiji pod nazivom ''Privatna svojina i stečena prava'' u kome se jasno kaže da će svim građanima biti zaštićena i vraćena prava koja su imali na dan 31.12.1990. godine, kao i da će biti pokrenutio razgovori s ciljem poboljšanja teškog položaja Srba u Hrvatskoj, Federaciji BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji i Albaniji."

Linta očekuje i da Tužilaštvo za ratne zločine počne da procesuira ratne zločine nad Srbima i da se donese novi zakon o borcima, ratnim vojnim invalidima i civilnim žrtvama rata i članovima njihovih porodic, navodi se u saopštenju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading