Odluka suda u Zagrebu: Blokirani računi porodice Todorić

Autor: Tanjug

Svet

26.12.2017

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Županijski sud u Zagrebu blokirao je, prema predlogu vanredne uprave Agrokora na čelu s Antom Ramljakom, imovinu svih okrivljenih, obuhvaćenih istragom u slučaju Agrokor, prenosi portal Index.hr.

U ozbiljnom problemu: Ivica Todorić

Oni se terete da su koncernu raznim malverzacijama od 2006. do 2017. naneli štetu od ukupno 1,6 milijardi kuna.

Portal podseća da je već ranije blokirana imovina prvookrivljenog u slučaju Agrokor - Ivice Todorića, koji se još uvek nalazi u bekstvu u Londonu. 

Todoriću su privremeno oduzeti poslovni udeli u firmi Agrokor Projekti, koja nije u sastavu Agrokora, kao i 2.733 deonice Agrokora. 

Blokirana su mu po tri računa kod Addiko Banke, Zagrebačke banke i Kreditne banke Zagreb. Isto tako, blokirani su mu računi kod banaka koje je imao u inostranstvu, a reč je o banci ABN AMRO iz Holandije te 100-postotni udeo u firmi Agrokor Investments koja je registrovana u Amsterdamu.

Uprkos blokadi imovine Ivici Todoriću, Ramljak je zatražio blokadu imovine za svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor, uključujući i Todorićeve sinove Antu i Ivana.


Blokirana je i imovina Todorićevih saradnika i direktora iz Agrokora Damira Kuštraka, Ljerke Puljić, Tomislava Lucića, Ivana Crnjca, Piruške Canjuga, Mislava Galića, Hrvoja Balenta, Alojzija Pandžića, Marijana Alagušića i Ivice Sertića, Olivia Diskordije i Sanje Hrstić.

Blokirani su im računi u bankama, ne smeju opterećivati ili prodavati nekretnine, a Centralnom klirinškom depozitarnom društvu naloženo je da zamrznu trgovanje državnim obveznicama ili deonicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading