BOLJI IMIDŽ ZA EU? Ovaj grad uklanja konjske zaprege za ulica!

Autor: Tanjug

Svet

25.12.2017

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bugarska prestonica planira da sa svojih ulica ukloni konjske zaprege, koje su tamo čest prizor, a cilj je da popravi svoj imidž uoči preuzimanja predsedavanja Evropskoj uniji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Konfiskuju i teretna kola i životinje za vuču

- Zaprege predstavljaju ozbiljnu opasnost jer mogu da dovedu do saobraćajnih nezgoda, prljaju okolinu i nijedna evropska prestonica ih ne toleriše izuzev radi atrakcije - rekao je gradonačelnik Sofije Simeon Slavčev, prenosi britanski "Dejli mejl".

Prema trenutno važećim propisima, konjske zaprege su dozvoljene samo na obodima bugarske prestonice, ali se one mogu neretko videti i u centru Sofije, s obzirom na to da se propisi slabo primenjuju.

- Planiramo da konfiskujemo ne samo teretna kola, već i životinje za vuču - najavio je Slavčev.

Zabrana je prvobitno trebalo da stupi na snagu 1. januara 2018, kada Bugarska preuzima predsedavanje EU, ali gradske vlasti još nisu odlučile šta da rade sa oduzetim konjima, pa će zabrana konjskih zaprega početi da se primenjuje od 1. marta, navodi britanski list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading