(ŠOK VIDEO) OVAKO IZGLEDA PLJAČKA BANKE U SARAJEVU: Ispraznili sefove, kamere sve snimile!

Autor: Republika

Svet

25.12.2017

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Amelu Sejfoviću i ostalim članovima grupe, koja je optužena da je u novembru 2015. godine opljačkala Rajfajzen banku na Ilidži, traje već mesecima.

RepublikaFoto: youtube.com/sistem te laze
Amel Sejfović u akciji

Tokom pljačke ubijen je Kemo Bašić, koji je tada prolazio pored banke na svom biciklu. Za pljačku banke optuženi su i Alma Sejfović i Arif Hajradinović, koji su također u pritvoru, te Nizama Beširević, Goran Šakota i Haris Hajrović, kojima je dopušteno da se brane sa slobode.

Ova spektakularna pljačka banke svojevremeno je izazvala veliku buru u javnosti, a odnedavno su u javnost dospeli i snimci pljačke, koje su zabeležile sigurnosne kamere u ovoj banci.

Sejfović je početkom septembra ove godine pobegao iz pritvorske jedinice KPZ-a u Sarajevu. Posle osam dana u bekstvu pronađen je i ponovno uhapšen na području opštine Visoko.

Protiv Sejfovića podignita je optužnica i za bekstvo i pretnje vatrenim oružjem, a protiv sedam osoba za saučesništvo u bekstvu, pišu bosanski mediji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading