DODIK: "Dejton 2" - NEPRIHVATLJIV!

Autor: Tanjug

Svet

24.12.2017

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas, komentarišući predlog američkog kongresmena Majkl Tarnera da se potpiše "Dejton 2", da on nije za to već za unutrašnji dogovor bez uplitanja stranaca.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Odbio predlog Amerikanaca: Milorad Dodik

- Za mene je prihvatljiv okvirini i izvorni Dejton. BiH je daleko od funkcionisanja i to vidimo u zajedničkim institucijama. Znajući kako deluju ti kongresmeni, senatori u američkom sistemu, moguće da se radi o nečijem lobiranju. Mislim da nema potrebe za Dejtonom 2. Mi nismo za to. Mi smo za unutrašnji dogovor bez uplitanja stranaca - kazao je Dodik za regionalnu televiziju N1.

On je to rekao upitan da prokomentariše izjavu kongresmena američke savezne države Ohajo Majkl Tarnera koji je pre tri tri dana u američkom kongresu izrazio bojazan da je mir uspostavljen Dejtonskim sporazumom u opasnosti i pozvao državnog sekretara Reksa Tilersona da bude domaćin Dejtonskog mirovnog sporazuma II.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading