POMEŠAO KOLEGU SA DIVLJOM SVINJOM: Smrtno stradao lovac!

Autor: telegraf.rs

Svet

10.12.2017

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonska policija je rasvetlila tragičan incident koji se pre tri dana dogodio kod brane Vodoča, gde je smrtno stradao Žanko Ivanov (40) iz sela Rič kod Strumice, na jugu zemlje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Usmrtio kolegu

On je sa još sedmoricom lovaca bio u lovu na divlje svinje na mestu zvanom "Medev rid" u ataru sela Belotino.

Žanko je sa psima tragačima pomagao drugim lovcima u pronalaženju brloga i jazbina divljih svinja. To ga je koštalo života. Dok se kretao puteljkom kroz gustu i nepreglednu šumu, na njega je, misleći da je divlja svinja, sa pozajmljenom puškom od čoveka iz obližnjeg sela Belotino, sa udaljenosti od oko 30 metara pucao Z.J. (38) iz Strumice.

Pokušao da prikrije zločin

Prvo je uzeo pušku koju je sa sobom nosio Žanko i odneo je na drugo mesto, oko 50 metara dalje, gde ju je naslonio na žbunje, a potom je drugim lovcima rekao da se Žanko, zbog nepažnje samopovredio.

Lovci su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali zbog nepristupačnosti terena njihovo vozilo nije moglo da stigne do mesta nesreće, pa je jedan od lovaca sišao do najbližeg sela odakle je uzeo traktor sa kojim su upucanog kolegu odvezli do vozila Hitne pomoći, koje ga je prebacilo do bolnice u Strumici.

RepublikaFoto: pixabay.com
Krenuli u lov na divlje svinje

Za to vreme, Z.J. je sa puškom iz koje je pucao u Žanka otišao do brane Vodoča. Tu je sa čeličnom žicom odbravio zatvarač puške koja je bila oštećena i iz nje izvadio upotrebljeni patron i bacio ga u vodu brane. Nakon toga je sišao u selo Belotino gde je vratio pušku i četiri neupotrebljena patrona čoveku od koga ju je pozajmio.

Lekari u strumičkoj bolnici su izjavili da je Žanko Ivanov u bolnicu bio donet sa prostrelnom ranom na glavi većom od tri cantimetra. Sačma je probila lobanju i zaglavila se u mozgu.

Iako je u bolnicu dovezen dva sata nakon nesreće, Ivanov je pokazivao znake života, ali je zbog ozbiljnosti povreda, uprkos naporima lekara da mu spasu život, ubrzo preminuo.

Protiv Z.J. strumička policija je podnela krivičnu prijavu zbog "teških dela protiv opšte sigurnosti", a istražni sudija mu je odredio 30-dnevni pritvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading