(FOTO, VIDEO) NOVI POŽAR U CRNOJ GORI: Vatra zahvatila širok pojas u park šumi Zlatica!

Autor:

Svet

22.07.2021

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U podgoričkom kvartu Zlatica danas posle podne došlo je do požara, saopšteno je iz Službe zaštite i spasavanja.

Foto: facebook.com/Služba zaštite i spašavanja - Glavni grad Podgorica
Požar u mestu Zlatica

Kako je navedeno u saopštenju, gore trava i nisko rastinje, a vatra je zahvatila širok pojas u park šumi Zlatica, preneo je portal CdM.

- Požar je u toku, a u zavisnosti od vremenskih prilika i drugih faktora na ovoj lokaciji od kojih zavisi tok akcije gašenja, račcunamo da bi požar ubrzo trebalo da bude stavljen pod kontrolu i ako to dozvole navedeni faktori do kraja dana u potpunosti ugašen - navode iz Službe.

 

 

Podsećamo, juče je izbio veliki požar u Kučima, nedaleko od Podgorice. Prema poslednjim informacijama, požar je i dalje aktivan, ali je pod kontrolom.

- Požar u reonu Kuča, odnosno u selu Medun, i dalje je aktivan, ali pod kontrolom - saopštio je načelnik Službe zaštite i spašavanja Podgorica Goran Janković.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da se jedan krak požara nalazi na nepristupačnom terenu, zbog čega nije moguće pristupiti gašenju priručnim sredstvima i vatrogasnim vozilima.

 

Požar većih razmera, kaže Janković, imali su i na području Pipera. Uspeli su, rekao je, da odbrane sve objekte, a problem im je i tamo pravio jak vetar.

Požar je i dalje aktivan, ali je manjeg intenziteta i preselio se na kameniti dio. Janković očekuje da bi taj požar mogao biti tokom dana u potpunosti lokalizovan.

On kaže da je i u Kučima i u Piperima mogući uzrok požara ljudski faktor.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading