(VIDEO) NEĆU DOZVOLITI DA SE RELATIVIZIRA ZLOČIN U SREBRENICI I DA SE PONOVI! Crnogorski predsednik NAČISTO PROLUPAO, ne prestaje sa sramnim komentarima!

Autor: Republika

Svet

11.07.2021

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski predsednik Milo Đukanović je u Potočarima još jednom izneo sramni komentar na račun naše zemlje nakon što je ranije danas događaje u Srebrenici poistovetio sa Holokaustom.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Milo Đukanović u Potočarima, na reveru nosi cvet Srebrenice koji je dobio od Majki Srebrenice

Crnogorski predsednik Milo Đukanović, koji danas boravi u Potočarima kako bi prisustvovao 26. godišnjici obeležavanja događaja u Srebrenici iz 1995, otvoreno je nekoliko puta optužio Srbe za genocid, a u izjavi za BHTV je još poručio kako neće dozvoliti da se "istorija i dalje revitalizuje i negira, jer to može dovesti do sličnih zločina kakvi su se dešavali u prošlosti".

Time je jasno i d0irektno napao Srbiju, budući da naša zemlja nije priznala srebrenički genocid, kao ni mnoge druge države širom sveta. 

Ovde sam da se poklonim senama žrtava genocida u Srebrenici i da na taj način doprinesem da svi zajedno stanemo u odbranu civilizacijskih vrednosti i sprečimo eventualno ponavljanje ovakvih grešaka danas i ubuduće. Uvek je, naravno, obaveza pokloniti se žrtvama i čini mi se, u ovom vremenu, nije manje važno i podsetiti da moramo svi biti odgovorni prema pokušajima revizije istine o srebreničkom zločinu, pokušajima relativiziranja tog zločina i jednako tako pokušajima da se te ideologije koje proizvode zločine revitalizuju i da opet zaprete miru, stabilnosti i slobodnom i bezbednomom životu  građana na ovim prostorima i na prostoru Evrope - odgovorio je Đukanović na pitanje novinarke bosanske televizije šta znači njegovo prisustvo u Potočarima, a zatim je nastavio:    

Čini mi se da ovi događaji podstiču tu kulturu sećanja, kulturu odgovornosti i želeo sam da ovim boravkom danas, ovde, doprinesem samoopomeni svih nas da ne dozvolimo da se još jednom, bilo gde na svetskoj sceni, dogodi zločin koji se dogodio u Srebrenici - poručio je samouvereni Đukanović.       

Podsetimo, ranije danas Milo je uporedio događaje u Srebrenici sa holokaustom i u knjizi žalosti ostavio šokantnu poruku.  

- Klanjam se senama žrtava Srebrenice. U Potočarima reči gube na značaju jer je ovde balkanska istorija progovorila svojim najstrašnijim krikom. Pola veka nakon Holokausta, ovdje je još jednom ubijena evropska civilizacija. Ostaje nam jedino da s neizmernom tugom čuvamo sećanja na nevine žrtve genocida i da žalimo što smo savremenici najvećeg zločina u Evropi nakon 2. svjetskog rata. To nas obavezuje da ne dozvolimo reviziju istine o velikom srebreničkom stradanju. Mir njihovim dušama. Da se nikad ne ponovi - napisao je Đukanović.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Djura

11.07.2021 20:00

Ja sam gradjanin Srbije i moja zemlja nema veze sa tim sto su se gradjani Bosne i Hercegovine genocidisali.

Branka Met

12.07.2021 01:39

Da li ovaj stvarno misli da smo svi senilni, ludi, zaboravni, glupi... i da se ne sećamo šta je radio za vreme rata u BiH, šta je govorio, sa kim je kovao ratne planove i iz čijeg du..ta je virio. Da li to znači da će SEBI zabraniti da se ne ponovi Srebrenica i da će svima, ali doslovno svima, narediti što da pričaju o događajima u Srebrenici. Mislim da je ovo ipak previše za prosečan zdrav razum.