PADA VLADA?! Medojević postavio ultimatum: Ne odustajemo od zahteva!

Autor: Republika

Svet

06.07.2021

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici parlamentarnih stranaka koje čine vladajuću većinu u Crnoj Gori, danas će u parlamentu održati drugi krug razgovora o krizi vlasti.

RepublikaFoto: Printscreen
Nebojša Medojević

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević izjavio je da ta stranka ne odustaje od početnih zahteva da se napravi ili nova ili vlada izbornog poverenja, u oba slučaja bez premijera Zdravka Krivokapića.

Medojević je za Pobjedu rekao da će DF prisustvovati današnjem sastanku, ali da neće odustati od zahteva.

- Što se nas tiče, jedini smo izašli sa jasnim stavovima - da ne podržavamo Vladu Zdravka Krivokapića, da on ima podršku samo 14 poslanika. Mislimo da je najbolje rešenje nova vlada u okviru iste većine ili, ukoliko to nije moguće, da se napravi vlada izbornog poverenja i da se očiste birački spiskovi, promeni menadžment u Javnom servisu i imenuje nestranački, profesionalni glavni tužilac koji bi procesuirao eventualne izborne nepravilnosti i da se ide na izbore - rekao je Medojević.


Na pitanje kako vidi dalji razvoj situacije, imajući u vidu da su iz Demokratske Crne Gore i iz URA saopštili da je Krivokapić za njih premijer, Medojević je odgovorio da je URA već glasala za smenu ministra sa DPS-om.

- Skoro da nema nikakve razlike između politike i prioriteta između DPS-a, Krivokapića, Demokrata i URA - to posle šest meseci postaje jasno. Teško je očekivati neki dogovor od Demokrata i URA koji bi bio prihvatljiv za DF - rekao je Medojević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading