PRAVI MONSTRUM! Držao čoveka pod ključem 28 godina kao svog roba i to nije sve!

Autor: Republika

Svet

05.07.2021

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska policija je dovršila kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćen 65-godišnji muškarac sa područja Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina ljudima i čoveka držao kao roba skoro tri decenije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Hrvatska policija je dovršila kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćen 65-godišnji muškarac sa područja Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina ljudima i čoveka držao kao roba skoro tri decenije. - Prenosi portal 24sata.hr

Policija u svom šturom saopštenju navodi da je osumnjičeni koji živi na području Koprivničko-križevačke županije, od 1993. godine do juna ove godine na svom poljoprivrednom gazdinstvu, iskorišćavajući teške porodične prilike i životne okolnosti držao 66-godišnjaka.

Foto: Ilustracija

U tih 28 godina koliko je čoveka držao u "ropstvu" čak ga je fizički zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni teški fizički rad oko brige sa stokom, poljoprivrednim poslovima i u poslovima po kući, bez ikakve novčane naknade, ne osiguravajući mu osnovne higijenske uslove i adekvatni prostor za život, piše "24sata.hr".

Zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela trgovanje ljudima, protiv osumnjičenog je podnesena krivična prijava nadležnom Opštinskom državnom tužilaštvu i predat je pritvorskom nadzorniku. Ukoliko tužilaštvo podigne krivičnu prijavu, a sud utvrdi da se zaista radilo o tom krivičnom delu, osumnjičeni može očekivati kaznu zatvora u trajanju od jedne do 10 godina.

To je drugi slučaj držanja roba na imanju unazad nekoliko godina na području Koprivničko- križevačke županije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading