KARADŽIĆ ZA SRPSKI TELEGRAF: U šoku sam zbog Praljka!

Autor: M.R.I.

Svet

30.11.2017

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest o smrti osuđenog hrvatskog generala Slobodana Praljka potresla je nekadašnjeg predsednika RS Radovana Karadžića, koji je sa njim provodio vreme u haškoj ćeliji.

Radovan Karadžić

- U šoku sam zbog Praljka. Bili smo prijatelji pre rata. Kada sam išao u Zagreb, spavao sam u njegovoj kući. A Praljak je uvek bio moj gost kada bi došao u Sarajevo. Prijateljstvo smo potvrdili i u ratu, 1993. dogovorili smo se da se Srbi i Hrvati ne tuku. U Hagu smo bili nerazdvojni - priča Karadžić za Srpski telegraf.

Kako navodi, Praljak nikada nije pominjao mogućnost da se ubije.

- Bio je intelektualac koji je većinu kazne odležao. Svi koji su sada u Hagu ne mogu da veruju šta je uradio. Šalili su se da je jedini kome prija Hag jer se jedini ugojio - dodaje Karadžić za naš list.

Holandska tužiteljka Merilin Fikinešer potvrdila je juče uzrok smrti Praljka.

- Sproveden je preliminarni test supstance u bočici i sve što mogu da kažem za sada je da je postojala hemijska supstanca koja može da izazove smrt - rekla je Fikinešerova i ponovila da će autopsija tela preminulog Praljka, uključujući toksikološke testove, biti uskoro izvršena.

Holandsko tužilaštvo, kako je dodala, ispitaće i kako je Praljak uspeo da unese bočicu otrova u sudnicu Tribunala, gde vladaju jake mere bezbednosti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading