HAG SAD NIJE DOBAR: Kolinda brani zločinačku Hrvatsku i Franja Tuđmana

Autor: Republika

Svet

30.11.2017

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je Hag presuđivao samo Srbima, bio je dobar - kad je utvrdio da je Franjo Tuđman ratni zločinac, a Hrvatska agresor - odjednom ne valja. To je pokušala da objasni i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, navodeći da presuda u slučaju "Prlić" nije bila suđenje Hrvatskoj - ali svi znamo da jeste.

RepublikaFoto: Tanjug
Kolinda "kako dune vetar"...

Kao što su Hrvati doživljavali svaku pojedinačnu presudu srpskoj strani kao čin velikosrpske agresije čitavog srpskog naroda, tako bi bilo korektno da dožive i presudu protiv njih. Samo, postoji ogromna razlika - Hag je utvrdio da Srbija nije bila agresor, a njen tadašnji predsednik Slobodan Milošević ratni zločinac - dok će ostati upisano u istoriji - zvaničnim presudama iz Haškog tribunala, da Tuđman u sukobima na teritoriji bivše SFRJ jeste bio ratni zločinac i da je Hrvatska bila agresor. Pokolenja to moraju da znaju i to mora da se ponavlja zbog pravde, morala i, najviše, svih žrtava na ovim prostorima u poslednjoj deceniji 20. veka.

A što se tiče obraćanja Kitarovićeve Hrvatima i Hrvaticama - to joj je i posao, ne može joj se na tome zameriti, ali - evo kako je ona besmisleno, bez argumenata, samoobmanjujuće i lažno pokušala da uteši sunarodnike:

- Moramo priznati da su neki Hrvati počinili zločine i za to moraju odgovarati. Nepravedno je što druga strana nije isto kažnjena - dodala je predsednica Hrvatske.

- Hrvatska, sa predsednikom Franjom Tuđmanom na čelu, među prvima je priznala samostalnost BiH. Deset hiljada ranjenika lečeno je u Hrvatskoj. Najveći deo pomoći stiglo je preko Hrvatske. Hrvatska je imala presudnu ulogu u slamanju velikosrpske agresije, te je oslobodila velike delove BiH, sprečila je ponavljanje Srebrenice u Bihaću. Suočila je Miloševića sa porazom i prisilila ga da sedne za pregovarački sto. Ovakvim završetkom Haškog suda, svima nama  je jasno da radimo na pomirenju svih naroda - poručila je Grabar-Kitarović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading