DEČAK POPIO LITAR VOTKE NA PROSLAVI MATURE! Još petoro klinaca završilo NA ISPIRANJU

Autor: Republika

Svet

19.06.2021

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak (14) koji je juče u Zagrebu popio litar votke tokom proslave zadnjeg dana škole i završio u bolnici, danas se oseća bolje. On je odvezen u bolnicu u vrlo teškom stanju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Osim njega, još petoro dece primljeno je u bolnicu zbog trovanja alkoholom, navodi Index.

Prema rečima direktora bolnice u koju je primljen dečak, on se danas oseća bolje.

Ukupno je juče primljeno šestoro dece sa simptomima trovanja etil alkoholom, svi su dobro. Četvoro je otpušteno, u toku je otpust zadnja dva pacijenta. Toksikološki nalazi, na eventualne droge, su negativni. Sprovedene su standardne mere dijagnostike i terapije, jedno ispiranje želuca - rekao je za RTL direktor Klinike za dečje bolesti Goran Roić.

Naglasio je da je najmlađi pacijent 2006. godište, odnosno 8. razred osnovne škole.

Pre dva dana Centar za zdravlje mladih i Gradska služba za zdravstvo objavili su istraživanje prema kojem je 90 odsto maloletnika probalo alkohol.

Podsetimo, stotine maloletnika ovih dana slave poslednje dane škole. Ivana Portolan Pajić iz Gradske službe za zdravstvo apelovala je na roditelje da dođu po decu.

Piju deca od 14 godina, ali i mlađi

- Napravili smo sve što je u našoj moći da suzbijemo štetnu zloupotrebu alkohola u mladoj populaciji, radi se o maloletnicima u uzrastu od 14, 15 i 16 godina, a verujemo da među njima, nažalost, ima i mlađih - kazala je Portolan Pajić, dodavši da su u koordinisanoj akciji s Gradskim društvom Crvenog krsta i Hitnom medicinom Grada Zagreba, komunalnim milicajcima, spasilačkom službom, pa čak i Državnim inspektoratom.

- Međutim, ne možemo da pokrijemo sve delove grada jer se slavlja održavaju u različitim parkovima na celom području Grada Zagreba. Nažalost, informacije koje dolaze do nas su da ima puno zloupotrebe alkohola na tim proslavama. Već smo imali nekoliko slučajeva trovanja, od toga jednu vrlo tešku intoksikaciju maloletnika od 14 godina, koji je upućen u bolnicu. Nadamo se da će biti dobro, ali radi se o zaista teškom, akutnom stanju opijenosti. Molim roditelje sve dece, koji znaju da su im deca na zabavama, da krenu prema svojoj deci, da ih preuzmu i odvedu kućama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading