KO DRŽI TAKVU GRDOSIJU U STANU? Pogledajte šta je bivši ministar čuvao u svom domu u Dalmatinskoj!

Autor:

Svet

17.06.2021

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šest metara dugu i više od tone tešku grdosiju od plastike i metala izvukli su radnici proteklog vikenda uz pomoć krana iz stana u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Reč je o luksuznom unutrašnjem bazenu koji se nalazio na najvišem spratu zgrade na broju 16, a zbog njegove veličine i težine nije bilo druge nego da to iznesu kroz otvor na krovu. U ulici se, kažu stanari koji su ovaj prizor i fotografisali, prvo pojavio veliki kamion koji su metalnim šipkama “uzemljili” na ulicu, a onda je krenula delikatna operacija izvlačenja uz pomoć dizalice, prenosi Jutarnji list.

- Ko, pobogu, ima takvu grdosiju u stanu i zašto je pomera - pitali su se okupljeni stanari, od kojih su neki brinuli za svoje parkirane automobile preko kojih se bazen prebacivao na prikolicu kamiona.

- Znam samo da vlasnik stana preuređuje svoj prostor - kazao je jedan od stanara iz ulaza broj 16.

Gigantski bazen koji je odvezen inače je “endles pul.” Funkcioniše slično traci za trčanje, jer simuliše plivanje guranjem vode suprotno od smera u kojem se pliva, što plivaču stvara otpor. Cene takvih luksuznih bazena, barem one dostupne na internetu, kreću se od 90 do 250 hiljada kuna (od oko 12.000 do 33.000 evra) u zavisnosti od dodatne opreme.

Bazen i stan u vlasništvu Hrvoja Vojkovića, bivšeg hrvatskog ministra privrede i nekadašnjeg šefa “Kroacija osiguranja”, koji je prodaju istog prostora oglašavao još 2019. godine. Kako se tada pisalo, reč je o dvospratnom stanu ukupne površine 486 kvadrata koji ima deset soba, velnes zonu, u kojoj je bazen i bio smešten, a tada se nudila i mogućnost kupovine cele zgrade. Cena sitnica – 3, 3 miliona evra.

 

 

Vojković je bio na čelu Fonda za privatizaciju, šefovao “Kroacija osiguranjem”, a sve to vrlo ležerno jer oni koji ga poznaju kažu da se na poslu i kancelariji nije pojavljivao pre jedanaest sati.

Tamošnji mediji su svojevremeno pisali da Vojković obožava skupa odela, brendirane torbe, restorane i barove, putovanja i mlade devojke i da je sve to priuštio šefujući državnom kompanijom. Svojevremeno ga je dugogodišnji predsednik Hrvatske socijalno liberalne stranke nazivao plejbojem i "materijalnim Budom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading