SAD MU SPORNA DVA ČLANA! Krivokapić o Temeljnom ugovoru sa SPC i da li će ga potpisati!

Autor: Republika

Vesti

10.06.2021

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U petak sam prosledio direktno pismo patrijarhu, njegovoj svetosti Porfiriju u kome sam kazao naš stav vezan za Temeljni ugovor.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MAKSIMOVIĆ

- Da postoje najmanje dva člana koja su sporna i jedan deo preambule - rekao je večeras Zdravko Krivokapić predsednik Vlade Crne Gore u intervjuu za Televiziju Vijesti.

Na pitanje koji su članovi sporni Krivokapić je kazao:

- Jedan se odnosio na verske praznike koji su bili u direktnom sukobu sa Zakonom o verskim praznicima u Crnoj Gori.

Na pitanje šta je to podrazumevalo, Krivokapić je rekao:

- To je podrazumevalo da imamo veći broj verskih praznika nego što je zakonom predviđeno pri čemu su definisana tri nova praznika koja bi trebala da se slave u Crnoj Gori. Sveti Sava, Sveti Petar Cetinjski i Sveti Vasilije Ostroški. I član 7, deo koji se tiče tog jednog dela neusklađenosti, a tiče se imovinskih pitanja koji je predviđao dodatno preispitivanje elemenata koji još nesu katastarski upisani.

Na konstataciju novinara da je neprirodno da se Temeljni ugovor bavi imovinskim pitanjima, Krivokapić je kazao da je zbog toga prirodno da se preispituje.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading