U SVETINJE SE NE DIRA, ONE SE OBNAVLJAJU: Draško Stanivuković se oglasio o rušenju crkve u Konjević-Polju: Banjaluka neće ćutati!

Autor:

Svet

07.06.2021

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Banjeluke Draško Stanivuković tvrdi da "sve institucije Republike Srpske ćute o rušenju crkve u Konjević-Polju, ali da Banja Luka neće".

RepublikaFoto: instargam.com/draskostanivukovic
Draško Stanivuković

- Grad Banjaluka će finansijski, moralno i na sve druge načine podržati izgradnju nove crkve, a ono što nas ohrabruje je činjenica da se oko takve ideje već okupljaju naši vernici, kao i određene pravoslavne fondacije. Naš je posao da budemo snažna podrška, što je dužnost najvećeg grada u Republici Srpskoj. U svetinje se ne dira. Svetinje se čuvaju, obnavljaju i grade - naveo je Stanivuković.

Dodao je da s ponosom može reći da u Banjaluci postoji mesto za sve verske objekte, bogomolje i za sve vernike.

- Banjaluka će obnoviti crkve, katedrale i džamije, a onima koji su i dalje bez sve dokumentacije ili rešenih imovinsko-pravnih odnosa, Grad će biti podrška do procesa legalizacije, pa čak i nakon toga. Slava Banjaluke je u četvrtak - Spasovdan, neka nas spasi sve mržnje koja se među nama ukorenila. Odmah nakon proslave radujem se planiranom sastanku s muftijom i razgovoru o važnim pitanjima, kao i s biskupom o stvarima koje smo već započeli, a koje su od interesa za katoličku zajednicu. To je poruka koju Banja Luka šalje celom svijetu - poručio je Stanivuković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading