HRVATSKI PREDSEDNIK I PREMIJER SE IŠAMARALI ZBOG PROSLAVE OLUJE! Došlo im na naplatu, Milanović i Plenković u ratu ZBOG KNINA!

Autor:

Svet

07.06.2021

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski predsednik Zoran Milanović, koji je predložio da centralna proslava vojno-policijske akcije "Oluja" ne bude svake godine u Kninu, već i u drugim gradovima, što je vladajuci HDZ odbio, ponovo je žestoko napao premijera svoje zemlje Andreja Plenkovića, kome je poručio da on "nema pojma šta je Knin".

RepublikaFoto: Foto-Montaža: Republika.rs, Tanjug/AP
Zoran Milanović i Andrej Plenković

Milanović je to rekao novinarima posle posete Poliklinike za zaštitu dece i mladih, čime se sukob dvojice čelnika Hrvatske podigao na još viši nivo, budući da teško prođe i jedan dan, a da njih dvojica ne razmene uvrede, pa i psovke.     

Za ministra odbrane Tomu Medveda, koji je prošle sedmice rekao da centralno obeležavanje Oluje ostaje u Kninu, Milanović je rekao da je "trbuhozborac predsednika vlade".

- To je moj stav godinama, ali neverovatno je koliko ratnih zapovednika i ljudi kojima su braća ginula to misli i to kaže. Očito je da što god da ja predložim, oni (vlada) s tim ne mogu da žive... - rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Dodao je da ne znači da je iko obavezan da dođe na nešto što vlada organizuje, a vlada je organizator proslave Ouje.

- Ima nas još koji znaju šta je Knin. Medved možda zna, ti, Plenkoviću, nemaš pojma.

Dodao je da njegov predlog nije nikakva njegova posebna ideja.

- Potpuno je očito šta se događalo, kad se događalo - rekao je Milanović.

Kazao je da je sreća da je u Šibensko-kninskoj županiji župan, dojučerašnji kninski gradonačelnik, za kojeg je rekao da je pametan i da će se, kako je rekao, zbog njega opet pojaviti na obeležavanju VRO Oluja.

Tokom zločinačke akcije hrvatske vojske i policije, nazvane "Oluja", s početka avgusta 1995. iz Hrvatske je na monstruozan način proterano više od 220.000 Srba, dok je njih oko 2.000 brutalno ubijeno ili se vode kao nestali.

Taj najveći egzodus Srba posle Drugog setskog rata, Hrvatska obeležava kao Dan pobede, Dan zahvalnosti i Dan branitelja. U Srbiji se on obeležava kao Dan sećanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading