KRIVOKAPIĆ ODBIO DA DOĐE NA SASLUŠANJE! Premijer Crne Gore šokirao javnost!

Autor: Republika

Svet

02.06.2021

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić odbio je da dođe na kontrolno saslušanje Odbora za bezbednost i odbranu

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Zdravko Krivokapić

Krivokapić je obrazložio da nije obavezan da prisustvuje sednici. Njegovo pismo članovima Odbora pročitao je predsednik tog skupštinskog tela Milan Knežević.

- Predsednik Vlade nije predstavnik Vlade. Prema tome, vaša odluka da se sprovede kontrolno saslušanje predsjednika Vlade, kao i poziv upućen meni, kao posljedica te odluke, potpuno su neosnovani - naveo je Krivokapić u dopisu, objašnjavajući ko sve može biti pozvan na kontrolno saslušanje.

Da ga Zakon i poslovnik ne obavezuju da dođe na kontrolno saslušanje, Odbor je obavestio i ministar Milojko Spajić, a iz kabineta direktora Agencije za nacionalnu bezbednost obavestili su ih da je v.d. direktora Dejan Vukšić van države.

Knežević je obrazložio da su i Krivokapić i Spajić bili dužni da dođu.

- Odluka premijera Krivokapića i ministra Spajića govori o tome da je možda ova tema bila veoma škakljiva i osetljiva za njih, zbog insinuacija koje je poslanik Nebojša Medojević iznio. Želim da podsetim da je predsednik države Milo Đukanović, takav kakav je, dva puta dolazio na kontrolno saslušanje Odbora - kazao je Knežević.

On je rekao da zbog zaštite digniteta Skupštine i poslanika neće održati sednicu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading