KRIVOKAPIĆ MENJA IME SRPSKE CRKVE?! Šokantna istina o SKANDALOZNIM zahtevima crnogorskog premijera!

Autor:

Svet

30.05.2021

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, koji je prošle nedelje pogazio datu reč i odbio da potpiše Temeljni ugovor sa SPC, traži da se promeni ime Crkve i da se ona u Crnoj Gori ne zove Srpska nego samo "Pravoslavna crkva"?!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zdravko Krivokapić

Krivokapić je, kako su Informeru potvrdili u samom vrhu SPC, odbio da potpiše Temeljni ugovor zato što bi, kako je rekao, imao velikih problema sa koalicionim partnerima ako bi potpisao ugovor sa Srpskom crkvom.

Osnovni problem u čitavoj priči zaista jeste pridev "srpska". Krivokapić ne može i ne sme da prihvati sporazum sa SPC. On sada na sve načine pokušava da dobije na vremenu kako bi pronašao način da se iz Temeljnog ugovora izbaci reč "srpska" i da se SPC u Crnoj Gori predstavi samo kao "Pravoslavna crkva" - kaže Informerov izvor iz vrha Crkve.

Da je sve ovo i te kako tačno potvrđuje i neuobičajeno oštra zvanična reakcija SPC koja je premijera Krivokapića optužila za "čin otvorene diskriminacije vernog srpskog naroda".

Iz ugovora izbacio praznike Svetog Save, Vasilija i Petra

RepublikaFoto: youtube.com/B92 TV
Željko Injac

Verski analitičar Željko Injac kaže da Krivokapić, kao i prethodna vlast, suštinski ne želi SPC u Crnoj Gori.

 Nakon cirkusa koji je napravio u Patrijaršiji, jasno je da Krivokapić ne želi da potpiše Temeljni ugovor. Izbacivanje neobavezne proslave Svetog Save, Svetog Vasilija i Svetog Petra samo je jedan u nizu ultimatuma i ucena koje imaju za cilj da do potpisivanja ovog ugovora nikada ne dođe. Oni žele autokefalnu crnogorsku crkvu, da bi mogli da zaokruže identitetsko pitanje i pretoče preostale Srbe u nacionalne Crnogorce. Dokle god odbija da potpiše Temeljni ugovor, Krivokapić jasno svedoči da je na Milovom putu zatiranja svega srpskog u Crnoj Gori. Da Krivokapić ima problem sa imenom Crkve, jasno je i po tome što u svojim govorima i tvitovima uvek izbegava, kada govori o SPC, da napiše njeno puno ime ili na bilo koji način pomene reč "Srbi" ili "srpska" - objašnjava Injac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
alo

31.05.2021 04:48

svaka cast amerima kako manipulisu jadnim narodom

Oport

31.05.2021 15:01

Pa naravno da treba da se vrati njeno ime Pravoslavna mitropolija crnogorsko primorska šta je tu sporno,spc bi da preko noći ugasi 800 godina mitropolije.Pa neide to tako Republiko bajna.