ZNAK ZAHVALNOSTI! Vlada Severne Makedonije usvojila odluku: BEZ PUTARINE ZA NAŠE GRAĐANE!

Autor:

Svet

26.05.2021

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je najavio ministar zdravlja, Vlada Republike Severne Makdonije će doneti odluku da svi srpski građani budu oslobođeni plaćanja putarina od 15. juna do 15. avgusta. To je sezona u kojoj veliki broj srpskih građana tradicionalno putuje i u Severnu Makedoniju i ka Grčkoj.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

Kako navode makedonski mediji, ova država će obezbediti 2,9 miliona evra za izradu besplatnih kartica za srpske turiste koje će moći da koriste tokom letnje sezone.

Vlada Severne Makedonije je ranije obećala i danas potvrdila da će tokom letnje sezone državljani Srbije biti oslobođeni putarine u znak zahvalnosti za vakcine koje je Srbija donirala ovoj državi.

- Ministarstvo finansija je dužno da sredstva u iznosu od 172.000.000 denara za kupovinu 200.000 M-Smart kartica prebaci na račun Vlade, a Javno preduzeće za državne puteve da izvrši uzastopnu isporuku planiranih količina M- Smart kartica. Javno preduzeće za državne puteve dužno je da, po završetku projekta, u slučaju neiskorišćenih sredstava, da ih vrati na račun Budžeta Republike Severne Makedonije - Vlade Republike Severne Makedonije - najavljeno je iz Vlade.

Ministarstvo unutrašnjih poslova biće zaduženo za distribuciju elektronskih kartica vozila sa srpskim turistima koja će u Makedoniju ući preko graničnog prelaza Tabanovce.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading