VEĆI MILO OD MILA - KRIVOKAPIĆ OTIŠAO U SARAJEVO, PA PLJUNUO NA SRBE: Žalim zbog GENOCIDA U SREBRENICI, zato Leposavić leti!

Autor: Republika

Svet

24.05.2021

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić jedva je dočekao da tokom prve zvanične posete BiH udari na sve srpsko i to baš na dan kad u Podgorici u parlamentu počinje rasprava o usvajanju deklaracije o genocidu u Srebrenici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zdravko Krivokapić se brže-bolje ulagivao komšijama

Predsednik crnogorske vlade Zdravko Krivokapić još jednom je pokazao da je veći Milo od samog Mila Đukanovića kada je tokom današnje posete Sarajevu jedva dočekao da brže-bolje udari na Srbe komentarom kako lično žali zbog svih žrtava u Srebrenici i insistira na tome da se one poštuju, naglasivši da je "zato zatražio razrešenje svog ministra pravosuđa Vladimira Leposavića koji je doveo u pitanje genocid počinjen nad Bošnjacima 1995". 

Time je otvoreno iskazao stav suprotan svemu onome što je Srbija godinama dokazivala, a to je da se u Srebrenici genocid nije dogodio i da je broj žrtava namerno uveličavan kako bi se na leđa našeg naroda svalio najteži mogući teret.     

- Moj odnos prema Srebrenici je jasan, ja sam zbog Srebrenice krenuo u proces razrešenja jednog ministra iako sam znao da to može biti pokušaj rušenja vlade - kazao je Krivokapić na konferenciji za novinare održanoj nakon njegovog susreta s predsedavajućim Veća ministara BiH Zoranom Tegeltijom.

Dodatna so na ranu Srbiji je činjenica da je Krivokapić odlučio da u prvu zvaničnu posetu BiH otputuje baš na dan kada parlament njegove zemlje treba da raspravlja o predlogu Bošnjačke stranke da se usvoji rezolucija o genocidu u Srebrenici. Brojni analitičari očekuju da će se sporni dokument i usvojiti, što će, kako se navodi, dovesti odnose na relaciji Podgorica-Beograd do tačke bez povratka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Leposavić na udaru zbog čvrstog podržavanje istine   

- Najgore što se događa na ovim prostorima je da se žrtve ponovo koriste u političke svrhe - istakao je Krivokapić i dodao kako je u sadašnim okolnostima najbolje okrenuti se saradnji jer je to u zajedničkom interesu, posebno među državama koje nemaju nijedno otvoreno pitanje u međusobnim odnosima kao što je slučaj sa BiH i Crnom Gorom.

- Budući da smo odavno rešili pitanje granica, sada je došlo vreme da se one učine propusnijima - poručio je crnogorski premijer i najavio kako će njegova zemlja u pokušaju da spasi predstojeću turističku sezonu maksimalno liberalizovati prelazak granice za državljane BiH.

Podsetimo, nakon izjave ministra Leposavića da karakterizacija zločina kao genocida ne može biti prihvaćena sve dok se temelji samo na presudama međunarodnih sudova, u Crnoj Gori je nastla prava bura, pogotovo nakon što Krivokapić nije stao u odbranu ministra, već odlučio da ga smeni. Leposavić nije želeo da pristane na ucene i na ostavku, pa je drama dodatno produbljena. 

 

  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Vlada

24.05.2021 11:35

Predsednik crnogorske vlade Zdravko Krivokapić krivo stoji i krivo besedi.

Odgovori 13 0
Vla

24.05.2021 12:58

@Vlada - I prezime mu govori da je nakrivo rodjen ili nakrivo nasađen.

Odgovori 11 0
Dragan

24.05.2021 22:58

Srbija bi morala sa ovim sada vec i opasnim "Ljigavcem" da prekine svaki kontakt. Neka se druzi sa njegovim mentorima: Milom, Dritanom i ambasadorima stranih vlada.