Ne, muškarac iz Bijeljine nije bio i pop i hodža i nadbiskup!

Autor: Republika

Svet

15.05.2021

07:35 >> 07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika objavljen je članaka za koji se ispostavilo da njegov sadržaj ne odgovara istini.

Foto: printskrin

Naime, na našem portalu objavljen je tekst o muškarcu koji je u Semberiji varao vernike predstavljajući se kao pravoslavni sveštenik na zameni. U ovoj satiričnoj priči se navodi da se ista osoba predstavljala i kao nadbiskup, a da je, pored toga, ”u okolini Tuzle obavio nekoliko dženaza”. 

Međutim, kako je pokazala analiza portala raskrinkavanja.ba, vest je plasirana na taj način kao da je u pitanju prava, a ne satirična vest.

Originalnu vest objavio je satirični portal Bijeljina Njuz je portal koji objavljuje isključivo satirične sadržaje. 

FakeNews Tragač, fact-checking portal iz Srbije, kontaktirao je redakciju portala Bijeljina njuz, od koje su dobili kontakt čovjeka čije su fotografije iskorištene kao oprema za satiričnu priču. On je izrazio iznenađenost dometom ove satirične “vijesti”.

- Nisam očekivao da će u vest iko da poveruje, ali isto tako nisam očekivao ni da će ljudi da komentarišu vesti Bijeljina njuza gde se pitaju da li je stvarno istina da je u Čađavici izronila podmornica iz Drugog svetskog rata i da ćurke pojedu 25 metara asfalta - kaže sagovornik FakeNews Tragača.

Gornji tekst nastao je kao korekcija originalnog nakon što je portal raskrinkavanje.ba prvobitni tekst ocenio kao prenošenje lažnih vesti.

***

Uhapšen lažni pop u Bijeljini.

Isto lice se tereti da je prevarom steklo dobit obavljajući dženaze i katoličke pogrebe po Federaciji, piše Sandžakdanas.rs.

Muškarac čiji su inicijali S.S. iz Ruhotine tereti se da je u zadnjih nekoliko meseci prevarom stekao dobit od nekoliko desetina hiljada konvertibilnih maraka.

On je, predstavljajući se kao sveštenik na zameni, svetio vodicu po semberskim selima, dok je dvoje dece i krstio.

Isti muškarac se optužuje da se predstavljao kao nadbiskup gde mu je u jednom hercegovačkom selu priređen i doček, dok je u okolini Tuzle obavio nekoliko dženaza.

Jedna od prevarenih lica je i Milka iz Batkovića:

Men se ovaj novi popić pravo svidijo, da ti vidiš što to lijepo pjeva, dala sam dvaes marki. Bilo je čudno što se nakrka čvaraka u po posta al reko ogladnio veseljak, sam se ti rani djete moje. Posle 10 dana dođe naš pop, reko ne počinji pope imam 2 marke ukuć - rekla je ona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading