OPERISAN VASILIJE KAČAVENDA: Hirurška intervencija trajala više od sat vremena, umirovljeni epsikop se oseća ODLIČNO!

Autor:

Svet

10.05.2021

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umirovljeni episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda, podvrgnut je, danas hirurškoj intervenciji u Opštoj bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini, u čiji menadžment i osoblje, kako kaže, ima veliko poverenje.

RepublikaFoto: youtube.com/ atelevizija
Vasilije Kačavenda

Vladika, koji se Novostima javio nekoliko časova posle operacije, rekao je da je trajala sat i po, da se oseća odlično, "jer postoperativni oporavak protiče u najboljem mogućem redu“. Čak je raspoložen za razgovor, pa i šalu.

- Uz Božju pomoć i uz svesrdnu pomoć zlatnih ruku lekara i drugog osoblja osećam se odlično - kaže episkop Vasilije, koji je na Vaskrs služio u crkvi Manastira Pet jezera u Bijeljini, koji je podigao dok je bio u aktivnoj službi i u čijem konaku živi, posle povlačenja sa trona Eparhije zvorničko tuzlanske u kojoj je podigao ili obnovio oko 200 crkava i manastira, sa vernicima, sveštenstvom i monaštvom.

- Molitve Bogu i verovanje i dobre i stručne ljude mogu da pobede i najveće muke i tegobe. Bogu i zdravstvenim radnicima hvala što sam u ovim godinama uspeo, pre nekoliko meseci, da pobedim i opaki koronavirus.

Vladika Vasilije "gura" 84 godinu, a arhijerej je od 1978. godine, kada je na tronu te eparhije nasledio čuvenog vladiku Longina (Tomić).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ita

13.05.2021 13:55

Ne daj se Vladiko, Bog i Vaši prijatelji su uz Vas!