RADNIK SUDA SKOČIO SA ZGRADE! Poznanici u šoku: Žalio se da mu život postaje preteško breme

Autor:

Svet

04.05.2021

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljena je crna serija samoubistava u gradu na Ukrini gde su samo u dva dana dva poznata Dervenćanina na stravičan način prekratili sebi život-ručnom bombom, odnosno skokom sa zgrade ovdašnjeg Suda.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Foto: Ilustracija

U nedelju na Vaskrs, Slađan T. (59), ratni veteran i nekadašnji srednjoškolski profesor, muzičar i direktor fabrike obuće, ugasio je sebi život raznevši se ručnom bombom. Dan kasnije, u ponedeljak, drugi ugledni Dervenćanin, Slavko G. (62), takođe ratni veteran i radnik na prijemu stranaka u Osnovnom sudu, skočio je sa drugog sprata te ustanove.

Derventa se danas (utorak) u suzama oprostila od omiljenog "čoveka iz naroda", Slađana-Đosle, na gradskom groblju Potočani.

Tragičnom kraju ovog čoveka prethodio je nesvakidašnji put od diplomiranog ekonomiste do čuvara stada od stotinjak ovaca. Osim srednjoškolskog profesora, kako saznajemo, u međuvremenu je radio i kao opštinski inspektor, potom direktor ovdašnje fabrike obuće. Posle njene privatizacije latio se podizanja stada i čobanskog štapa, uz mikrofon i harmoniku. Njegova vredonoća i svestranost, naime, ogledali su se i u tome da je svirao više muzičkih istrumenata, a kao pevač snimio je i CD sa narodnim pesamama.

- Naš Đosla, kako smo ga od milja zvali, još pre mnogo godina se razveo od supruge, koja je iz Dervente odselila sa njihovim sinom. Životne tegobe pojačavale su mu se materijalnim teškoćama i još nestečenom penzijom, a u poslednje vreme se žalio da ga polagano izdaje i stečeni božiji dar-glas! Tako da se sve više žalio da mu život postaje preteško breme - pričaju, za "Novosti" Slađanovi poznanici.

Da je čvrsto odlučio da ode sa ovog sveta i to baš na Vaskrs, svedoči i to da je ličnu kartu, vozačku, pasoš, ključeve od automobila i ostale stvari uredno posložio na vidno mesto u svom domu, koji je poslednji put zaključao ostavivši ključ u vanjskoj bravi. Bombu je, kako saznaju "Novosti", stavio u donji veš i rukama se prdržao za drvo. Sa raznesenim donjim delovima, njegovo beživoto telo pronađeno je 150 metara dalje na obali Ukrine. Policiju je alarmirala njegova rođaka M. R., čuvši eksploziju a nakon što je, uz cveće, na stolu pronašla pismenu poruku da žali "što se više nikada neće videti".

Dervenćani se nisu ni povratili od šoka i neverice da se Slađan T. u nedelju razneo bombom, a već sutradan poput groma je odjeknulo da je Slavko G., radnik na prijavnici Osnovnog suda, skočio sa drugog sprata te zgrade. Podlegao je na putu u dobojsku bolnicu.

"Novosti" nezvanično saznaju da je tog neradnog, odnosno prazničnog dana (ponedeljak) Slavko obezbedio ključ od čajne kuhinje na drugom spratu.

- Ključ je dobio pod izgovorom da mu je jakna ostala u čajnoj kuhinji, sa čijeg se prozora uskoro strmoglavio u smrt. Svi smo u šoku i neverici. Za razliku od Slađana koji je ostao da živi sam, Slavko je, naoko, imao stabilan i situiran život soje porodice. Bio je, poput Slađana, uljudan, predusretljiv i omiljen - pričaju Dervenćani, koji se prisećaju da je Slavko pre neku godinu za dlaku izbegao pokušaj samoubistva vešanjem.

Slavko će biti sahranjen u sredu na mesnom groblju u Osinji (Đekići), a iza njega su ostali supruga, sin, dve udate kćerke, i ostala ožalošćena rodbina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading